Hlavní obsah

Celníci objevili padělky za desítky miliónů korun

Právo, tyš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Padělky za 42,5 miliónů korun objevili celníci při velkém zátahu, který skončil v sobotu v ranních hodinách. Celníci na tržišti u přechodu Hatě na Znojemsku odhalili falzifikáty textilu, CD a DVD, obuvi i hodinek. Akce s názvem Radka začala v pátek a skončila v sobotu ráno. Právu to potvrdil mluvčí Celního ředitelství Brno Oto Ploch.

Článek

"Akce se zúčastnilo dvě stě celníků, ti prohledávali tržiště u přechodu Hatě, známé také jako Čínské město," řekl Ploch. Kontrole neušlo více než 400 prodejních míst, tady celníci objevili zhruba 40 tisíc kusů padělaného textilu a přes 2800 párů bot světových módních značek. "Kromě toho našli téměř 750 kusů hodinek a 23 tisíc CD a DVD," upřesnil Ploch. Část prodejců od stánků při kontrole utekla, někteří ale vytrvali na místě.

Zabavené zboží nyní leží ve skladu a čeká, až o něm rozhodne soud. Část zboží, jako jsou hodinky nebo parfémy, bude zřejmě zničena, oblečení by mohlo putovat na humanitární účely.

Celníci zasahovali na Hatích také před třemi týdny. Našli přes 25 tisíc padělaných CD s hudebními nahrávkami a DVD s filmovými hity. Jejich prodejem by majitelům autorských práv vznikla škoda ve výši přibližně 7,5 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám