Hlavní obsah

Řidič srazil dvě děti a ujel, naměřili mu přes dvě promile

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ LÍPA

V neděli kolem šesté hodiny večer srazil řidič osobního auta v Mimoni na Českolipsku dva chlapce ve věku 11 a 13 let, kteří šli po silnici s ručním vozíkem. Řidič po srážce nezastavil a z místa ujel, aniž zraněným chlapcům poskytl pomoc. Policisté ho brzy našli a zjistili, že měl v dechu více jak dvě promile alkoholu.

Článek

Nehoda se stala v Pražské ulici ve směru na Ralsko. Na rovném úseku najel řidič do chlapců jdoucích ve směru jízdy. O zraněné se postarali další svědci události. Staršího chlapce záchranáři ošetřili na místě, jeho mladšího kamaráda převezla sanitka do českolipské nemocnice.

"Policistům se podařilo zhruba hodinu po události řidiče vypátrat v místě jeho trvalého bydliště. Vyzvali ho k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která orientačně naměřila 2,44 promile alkoholu. Krevní zkoušce se muž bez vysvětlení odmítl podrobit a tvrdil, že alkohol pil poté, co přijel domů, tedy rozhodně ne před jízdou," uvedla českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Na otázku, proč neposkytl pomoc sraženým chodcům, které svým vozidlem zranil, odpověděl, že spěchal domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám