Hlavní obsah

Zloděj ukradl ze zoo hlavu antilopy, vrátný si toho nevšiml

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Kuriózní krádež řeší plzeňští policisté. Do uzamčené ředitelské budovy místní zoologické zahrady se vloupal neznámý zloděj a ze zdi na chodbě ukradl vycpanou hlavu antilopy. Loupež se stala v neděli mezi čtrnáctou a osmnáctou hodinou. Pachatel kromě toho, že kradl, navíc poškodil vystavenou kůži tygra.

Článek

Když policisté spolu se zástupci zoo sečetli škodu, dostali se na částku deset tisíc korun. "Po dopadení se bude zloděj zodpovídat z trestného činu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," uvedla mluvčí plzeňských policistů Michaela Altmannová. Policisté mimo jiné pátrají, kde preparovaná hlava antilopy skončila.

Podle Jaroslava Vogeltanze z vedení zoo se jednalo o více než pětadvacet let starou vycpaninu. "Musel to ukrást neodborník, protože vedle na zdi visely hlavy mnohem cennějších zvířat. Na tu, co ukradl, dosáhl ze země," upřesnil Vogeltanz.

Zloděj se pak pokusil strhnout ze zdi ještě kůži tygra. "To se mu nepovedlo a poškodil jednu z tygřích tlap," uzavřel Vogeltanz. Je s podivem, že v době krádeže seděl v přízemí vrátný, který si zřejmě ničeho nevšiml.

Reklama

Výběr článků

Načítám