Hlavní obsah

Třicet lidí bylo zraněno při havárii autobusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Při nedělní havárii linkového autobusu u Studánky poblíž Aše na Chebsku bylo podle zpráv záchranářů lehce zraněno třicet cestujících. Po nárazu do betonového sloupu se autobus převrátil a skončil v příkopu. Autobus vezl kolem třiceti cestujících, zřejmě na noční směnu.

Článek

"Zdravotníci z celého kraje zasahují u nehody," uvedl pro Novinky kolem 22 hodiny mluvčí karlovarských záchranářů Lukáš Hutta. "Máme hlášený autobus převrácený na boku po nárazu do betonového sloupu ve Studánce u Aše. Jely tam posádky z Aše, z Chebu a dvě z Karlových Varů," dodal Hutta.

Podle první bilance bylo zraněných mezi deseti až patnácti. V 22:45 Hutta bilanci upřesnil: "Rozšířil se počet zraněných na třicet. Podle zasahujících záchranářů by se mělo jednat o lehčí zranění. Do nemocnice bylo převezeno 13 zraněných, deset do nemocnice v Chebu, dva do Mariánských Lázní a jeden do Sokolova. Další cestující byli po ošetření ponecháni na místě nehody."

"Všechny cestující z havarovaného autobusu už hasiči vyprostili. Kolem deseti lidí předali k ošetření zdravotníkům. Dopravce na místo vyslal náhradní autobus, který lidi odvezl," řekl ČTK mluvčí karlovarských hasičů František Petr.

Uvedl, že autobus, který havaroval po 21. hodině, jel na pravidelné lince a jeho řidič se údajně snažil vyhnout zatím neznámému vozidlu, které vjelo do protisměru. Přitom autobus narazil do betonového sloupu, sjel ze silnice a převrátil se v příkopu na bok, uvedl Petr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám