Hlavní obsah

Soused vytáhl muže z plamenů, ten ale zemřel na očním

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

V obci Lopeník na Uherskohradišťsku vypukl ve čtvrtek v podvečer rozsáhlý požár rodinného domku. Hasiči se kvůli odlehlosti místa nemohli k požáru dlouho dostat. Z hořícího stavení vytáhl jeho majitele pětadvacetiletý syn sousedů, který přiběhl na pomoc. Starší muž ale zemřel v nemocnici.

Článek

Syn sousedů po přiběhnutí na místo viděl, jak se z domu valí hustý kouř a snažil se dostat dovnitř. Blízko dveří spatřil devětašedesátiletého majitele v šoku, kterého popadl a vyvedl ven. Sám se snažil při zemi a pod kouřem dostat do jedné z místností a požár uhasit kbelíkem vody. To se mu však nepodařilo a rozšiřující se požár ho vyhnal ven.

První hasiči k domku dorazili až po čtyřiceti minutách. "K domu přišli pěšky, protože auta nemohla zdolat kluzké cesty a promáčené louky. Hašení pomocí jednoduchých prostředků nebylo účinné a celý dům už byl v plamenech," uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Na místo byla přivolána i psycholožka hasičů, která si seniora převzala do své péče. Později ho předala lékaři zdravotnické záchranné služby, který ho ošetřil a následně odvezl do nemocnice.

"Podle získaných informací zraněný majitel domu zemřel v nemocnici ve Zlíně na očním oddělení, kam byl převezen s lehkým popálením očních víček. Příčinu úmrtí určí nařízená pitva," doplnil Ivo Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám