Hlavní obsah

Muž platil tisícikorunou z obrázku, jde do vězení

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Na tři roky do věznice s ostrahou poslal ve čtvrtek senát ústeckého krajského soudu 29letého Jana Čipčalu z Teplic, který si letos v lednu rozměnil napodobeninu tisícikoruny z reklamního letáku u taxikáře v Lovosicích na Litoměřicku. Čipčala, kterému hrozilo za trestný čin padělání a pozměňování peněz až deset let za mřížemi, si stejně jako státní zástupkyně nechal k rozsudku lhůtu na rozmyšlenou.

Článek

Čipčala požádal v lovosické v ulici U Nadjezdu taxikáře, který ho tam odvezl z Litoměřic, aby mu za tisícikorunu dal drobné. "Nechal se odvézt do tmavé slepé uličky a bankovku mi předal složenou. Rozsvítil jsem si v autě světlo, dal mu drobné a on rychle odešel. Teprve poté jsem si všiml, že jde o napodobeninu tisícikoruny z letáku GE Money Bank," řekl soudu okradený taxikář.

Podle obžaloby si byl Čipčala vědom toho, že při normální viditelnosti by nepříliš kvalitní padělek neudal. Při výslechu na policii uvedl, že si až po chvíli uvědomil svůj omyl. "Dal jsem totiž taxikářovi reklamní leták. Je mi to trapné a škodu bych chtěl uhradit," tvrdil muž. Nyní je navíc ve vězení za jinou trestnou činnost.

I když taxikář o několik minut později narazil na projíždějící policejní hlídku a společně prohledávali okolí, Čipčalu již nenašli. "Když jsem u barmanky v litoměřickém baru Kobra zjistil, že jde o nezaměstnaného muže, ani jsem se nepřipojil k trestnímu řízení o náhradu škody," řekl okradený muž.

Reklamní agenturu, která reklamní napodobeninu vytiskla, čeká správní řízení s Českou národní bankou Praha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám