Hlavní obsah

Policejní honička v Praze skončila vážnou nehodou

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dramatickou situaci řešili v pondělí strážníci v Praze 9. Muži zákona zaregistrovali automobil, který projel křižovatku na červenou. Když auto zastavili, muž se dal na úprk pražskými ulicemi. Jeho cesta však skončila nehodou, při kterého ho museli z vozu vyprostit až přivolaní hasiči.

Článek

Řidič projel na červenou křižovatkou ulice Průmyslová a Poděbradská. K jeho smůle ho zahlídla hlídka strážníků, která dostihla řidiče u zastávky autobusu Lehovec. Policisté muže upozornili na dopravní přestupek, ten se jejich tvrzení nebránil.

"Asi máte pravdu, že jsem projel na červenou, nevšiml jsem si," odvětil muž. Přitom strážník ucítil z jeho dechu alkohol. Řidič to nepopíral a souhlasil i s dechovou zkouškou. "Ve chvíli, kdy se strážník otočil a chtěl dojít do vozidla pro přístroj, řidič se rozjel a začal ujíždět. Strážníci okamžitě následovali ujíždějícího řidiče směrem na Černý Most," uvedla mluvčí pražské městské policie Radka Waitová.

Řidič však daleko nedojel, neboť při nájezdu na Chlumeckou ulici skončilo jeho auto na pravé straně silnici pod přemostěním. "Řidič pravděpodobně narazil v plné rychlosti do středového pilíře, jelikož na místě nebyly žádné stopy po brždění," uvedla Waitová.

Po příjezdu strážníků začalo havarované auto hořet. Plameny policisté rychle uhasili ručním přístrojem, řidič však zůstal zaklíněn pod autem. Proto byli na místo povoláni hasiči, kterým se podařilo muže vysvobodit. Záchranná služba jej pak převezla do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám