Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády o koronavirových opatřeních

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vláda ve čtvrtek rozhodne o prodloužení opatření proti šíření koronaviru, která platí zatím do 10. ledna, tedy do neděle. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ve středu uvedl, že kvůli nárůstu počtu nově infikovaných i hospitalizovaných nenavrhne zmírnění a nepodpoří ani otevření skiareálů, jak o tom hovořil vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Brífink je naplánovaný na 9. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

Tisková konference po jednání vlády Video: ČTK

 
Článek

Přísnější opatření, která odpovídají nejvyššímu stupni protiepidemického systému PES, zůstanou podle Blatného zachována i příští týden. V současné době totiž rizikové skóre pátému stupni odpovídá.

Bez opatření skončíme hůř než Itálie na jaře, varuje Blatný

Domácí

V pátém stupni jsou zavřené téměř všechny obchody a služby, otevřené nejsou ani restaurace. Zakázány jsou také návštěvy v nemocnicích, které by ale mohla ve čtvrtek vláda podle Blatného za určitých podmínek povolit.

Situace není dobrá, říká Hamáček

Koronavirus

Vláda má také schválit pokračování antigenního testování po 15. lednu, kdy mělo původně skončit. Zvažovat se podle dřívějšího Havlíčkova vyjádření má i možnost, že by se nyní uzavřené restaurace, divadla nebo kina mohly otevřít pro lidi s negativním testem na koronavirus. Podle ministra kultury Lubomíra Zaorálka (ČSSD) to ale nelze očekávat, dokud se Česko neposune z nejrizikovějšího stupně škály.

Reklama

Výběr článků

Načítám