Hlavní obsah

Ve Španělsku dopadli mladíka, který jménem Bidena či Gatese kupoval bitcoiny

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Estepona

Španělská policie minulý týden zatkla 22letého občana Spojeného království, který je podezřelý z napadení twitterových účtů slavných a vlivných osobností. Mezi poškozenými byl údajně například Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk či Bill Gates. Informoval o tom španělský deník El País.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

K údajným prohřeškům mělo dojít loni v červenci, kdy se 22letý podezřelý zmocnil účtů zmíněných osobností na sociálních sítích, ze kterých poté sledující nabádal k poslání bitcoinů na účet se slibem, že se jim vrátí dvojnásobek.

„Pokud mi pošlete tisíc dolarů, vrátím vám dva tisíce,” stálo například ve zprávě, která tímto způsobem vybrala přes 117 tisíc dolarů (2,5 milionu Kč).

Orbán a členové dalších vlád špehovali novináře, prozradila telefonní data

Zahraniční

Skupina podvodníků takto nabourala přes sto twitterových účtů s celkovým dosahem až 350 milionů uživatelů.

Španělští policisté na případu spolupracovali s americkým Federálním úřadem pro vyšetřování (FBI). Podezřelého dopadli minulou středu v městečku Estepona, které se nachází na Slunečném pobřeží v jižním Španělsku.

Loni v srpnu takto policie zatkla i 17letého mladíka, který údajně celému podvodu šéfoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám