Hlavní obsah

V zoo v Jakartě chytili covid dva tygři. Kýchají a mají rýmu

Jakarta

V zoologické zahradě v indonéské Jakartě se z onemocnění covidem-19 zotavují dva tygři sumaterští. Úřady se nyní snaží zjistit, jak se vzácná zvířata nakazila, protože v době jejich infekce byla zoo zavřená a u pracovníků zařízení se koronavirus neprokázal, informovaly světové agentury.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V zoo v Jakartě chytili covid dva tygři, museli do karantényVideo: Reuters

 
Článek

Devítiletý tygr Tino začal 9. července trpět dušností, kýchal a trápila ho rýma. Ztratil také chuť k jídlu. O dva dny později se objevily stejné příznaky u dvanáctiletého Hariho. Testy posléze u obou prokázaly infekci koronavirem.

Ošetřovatelé jim nasadili antibiotika, antihistaminika, léky proti zánětům a multivitamíny. Po deseti až dvanácti dnech léčby se tygrům ulevilo a postupně se uzdravují.

Psi a kočky nakažených lidí často také prodělali covid, odhalily vědecké studie

Koronavirus

„Jejich stav je teď dobrý. Vrátil se jim apetit a jsou zase aktivní,“ konstatovala Suzi Marsitawatiová z úřadu, jenž má v Jakartě na starosti parky a lesy. Pracovníci zoo dvojici nadále bedlivě sledují.

Úřady se zároveň snaží přijít na to, jak se zvířata nakazila, jelikož zoo byla v době, kdy se přibližně infikovali, kvůli protikoronavirovým opatřením uzavřená. Kromě toho se u jejich ošetřovatelů ani dalších pracovníků zoo v té době neprokázala žádná infekce.

Tygři sumaterští jsou nejkritičtěji ohroženým poddruhem tygra a situace se kvůli úbytku jejich životního prostředí zhoršuje, poznamenala agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám