Hlavní obsah

Už v srpnu věděla Belgie, že smlouva s AstraZenekou je ze strany EU bezzubá

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belgii se dostalo předem varování, že smlouva EU s AstraZenekou nezahrnuje tvrdé postihy pro případ, že firma nedodá očkovací látky proti koronaviru podle plánu. Tamní vládu varovala konzultační firma Deloitte. Belgický kabinet však podle webu Politico.eu neudělal s tímto varováním nic, protože smlouva byla již z velké části hotová.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Předpokládáme, že jsou dobré důvody očekávat, že předpokládaný harmonogram dodávek bude dodržen. Smlouva o předběžném nákupu však nestanoví sankce, pokud se tak nestane,“ napsala Deloitte 17. srpna 2020 v posudku.

Doporučila proto zahrnout do smlouvy aspoň sankci pro případ, že AstraZeneca „nebude schopna plnit své smluvní závazky v důsledku dodavatelských dohod se třetími zeměmi“.

Evropská komise zažalovala AstraZeneku kvůli pomalé dodávce vakcín

Koronavirus

K tomuto a dalším dokumentům se na základě předpisů o svobodě informací dostal belgický týdeník Knack, který je spolu s Politicem zpracoval a vyhodnotil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám