Hlavní obsah

Sárský premiér varuje: Blížíme se ke kolapsu nemocnic

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sárský premiér Tobias Hans varoval s ohledem na stoupající čísla v koronavirové pandemii před kolapsem v mnoha nemocnicích. „Situace je úděsná a alarmující, už brzy může dojít ke kolapsu v mnoha z 1900 nemocnic v Německu,“ řekl politik křesťanské demokracie (CDU) nedělníku Bild am Sonntag.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

V současnosti má Berlín už jen 14 procent volných lůžek na jednotkách intenzivní péče. Ilustrační foto

Článek

„Právě nyní, kdy je ve druhé vlně naléhavě zapotřebí každého lůžka na jednotkách intenzivní péče a umělého dýchání na plicních odděleních, by mohly kliniky vypadnout z provozu, uzavřít svá oddělení a přestat přijímat nejnaléhavější případy. Důvodem je chybějící nebo nemocný pečovatelský personál,“ upřesnil.

Uwe Janssens, šéf Německého mezioborového sdružení medicíny intenzivní a pohotovostní péče, řekl, že už v některých spolkových zemích nezbývá příliš prostoru.

Německo se uzavírá do karantény. Na nákupy do Saska ale Češi mohou i nadále

Ekonomika

„Berlín má na jednotkách intenzivní péče už jen 14 procent volných lůžek, Brémy 17,“ řekl s tím, že za to může i fakt, že některé kliniky nadále neomezily rutinní provoz, jako podvazování žaludku či operace kloubů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám