Hlavní obsah

Rodinu ve Skotsku udali sousedi, že mají návštěvu. Hlídku napadla paní domu

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aberdeen

Skotská policie obvinila tři lidi za napadení strážníků, kteří do jejich domova přijeli zkontrolovat dodržování protikoronavirových opatření. Na místo je přivolali sousedé. Policisté ve Skotsku mají podle zákona právo k někomu domů vstoupit v případě, že mají podezření, že dochází k protiprávnímu jednání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo v půl dvanácté ve středu večer ve městě Aberdeen na severovýchodě Skotska. „Obdrželi jsme stížnost od občana týkající se porušení koronavirových pravidel,” uvedla tamní policie v prohlášení.

Anglie a Skotsko jsou až do února v přísném lockdownu

Koronavirus

Spojené království se tuto chvíli nachází ve svém třetím lockdownu – dosud vůbec nejtvrdším. Britové mají zakázáno vycházet z domu za jinými než naprosto nezbytnými účely. Návštěvy jsou tak v podstatě zakázány.

Podle informací skotského deníku Daily Record měli sousedé podezření, že je ve vedlejší domácnosti návštěva.

Vypadněte, řvala žena na policisty

Na místo dorazili dva strážníci. Z videa, které začalo kolovat po sociálních sítích plyne, že rodina odmítala policisty do domu vpustit.

„Tohle je můj dům a já vás sem nezvala. Vypadněte,” říká žena na videu. V případě podezření z porušování opatření má ale policie - na rozdíl od Česka - právo do soukromě vlastněných objektů vstoupit. To jí také policista vysvětlil.

S tím ale žena nesouhlasila, a tak opět vyzývá policisty, aby dům opustili, tentokrát už ale vulgárně. „Už toho nech, mami,” zaznívá hlas dívky, která video zřejmě natáčí.

V tu chvíli situace eskaluje a na videu už je pouze vidět, jak policie vstupuje dále do domu. „Prosím, nechte ji být,” zaznívá opět od dívky. Pak už je slyšet jen křik.

Britskou poslankyni zatkli pro porušení karantény

Koronavirus

Policie uvedla, že zadržela dvě ženy (18 a 48 let) a jednoho 43letého muže v souvislosti s „výhružným a hrubým chováním a napadením policistů”.

Nejde o ojedinělou situaci. Britská média v posledních dnech hojně informují o případech, kdy policie zastavila lidi na ulici a požadovala po nich důvod jejich „vycházky”. Většinu případů ale řešila domluvou.

Podle deníku Daily Mail je ministryně vnitra Priti Patelová přesvědčena, že policie koná dobře a že měla by ve vymáhání pravidel pokračovat i nadále.

Reklama

Výběr článků

Načítám