Hlavní obsah

Před a po službě: Snímky ukázaly tvrdý úděl amerických sestřiček

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotní sestra Kathryn (27) z amerického státu Tennessee vyvolala internetovou senzaci, když na Twitter umístila srovnání svých dvou fotografií.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Ta první ji zachycuje v dubnu těsně před dokončením školy s upravenými vlasy a nalíčenou, druhá, aktuální fotografie ji ukazuje s otlačeninami po celém obličeji a viditelně přepracovanou během dvanáctihodinové víkendové služby v nemocnici. K fotografiím přidala stručné popisky „Jak to začalo“ a „Jak to jde“. Příspěvek během čtyř dnů „olajkoval“ bezmála milion lidí, další zdravotní sestry inspiroval ke zveřejnění podobných snímků.

Kathryn zároveň vyzvala lidi, aby se chránili nejen kvůli sobě, ale i kvůli ostatním. „Je zničující vidět lidi umírat, když se tomu dalo zabránit. Ještě horší je vidět je umírat stále tím stejným způsobem, pořád dokola,“ napsala na Twitteru.

Přesto tvrdí: „Miluji práci zdravotní sestry. Nečekala jsem, že se jí stanu během zpolitizované pandemie, ale život jde rychle a ani během pandemie bych nechtěla nic jiného. Je mi ctí starat se o ty nejnemocnější a svých pacientů si velice vážím,“ ujistila.

V jihlavské nemocnici zemřela na covid sestřička, chystá se sbírka

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám