Hlavní obsah

Portugalsko hlásí nejméně úmrtí nakažených koronavirem od října

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portugalsko ce čtvrtek poprvé od poloviny října zaznamenalo jednociferný počet úmrtí v souvislosti s covidem-19 za posledních 24 hodin. Za uplynulý den zemřelo devět nakažených osob, mezi koncem ledna a začátkem února to bylo i přes 300 denně, informovala agentura EFE.

Foto: Armando Franca, ČTK/AP

Portugalský zdravotník (ilustrační foto)

Článek

Nově nakažených přibylo v desetimilionové zemi méně než 500. Výrazné zlepšení zaznamenal i Gibraltar, který podal vakcínu proti covidu-19 více než polovině dospělé populace, a od neděle proto zruší povinnost nosit roušku v některých veřejných prostorech.

Portugalsko se od 15. března nachází v první etapě uvolňování protiepidemických opatření, v níž bylo například obnoveno prezenční vyučování na základních školách. Další etapy, pokud epidemie bude i nadále na ústupu, jsou na plánu po Velikonocích a na konci dubna.

Dánsko dál nebude očkovat vakcínou od firmy AstraZeneca

Koronavirus

Portugalský parlament dnes schválil další prodloužení nouzového stavu o dva týdny do poloviny dubna. Země se sice nachází ve výrazně lepší epidemické situaci než v polovině ledna, kdy byl nouzový stav vyhlášen, podle jeho navrhovatele, prezidenta Marcela Rebela de Sousy, je ale nezbytný pro postupné rušení omezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám