Hlavní obsah

Policie vypátrala pořadatele britské koulovačky a rozdala nejvyšší možné pokuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leeds

Hromadná koulovačka, která se v polovině ledna odehrála v anglickém Leedsu a zúčastnily se jí stovky lidí, má v britské metropoli dohru. Dva pořadatelé byli dohledáni a každému z nich byla udělena pokuta ve výši 10 tisíc liber (295 tisíc korun), informovala tamní policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K hromadné akci, které se zúčastnilo přes 200 lidí, došlo 14. ledna v jednom z městských parků. Navzdory přísnému lockdownu si lidé užívali zimní radovánky, čehož si všimli kolemjdoucí. Záběry z události rychle zaplnily sociální sítě, kde se okamžitě strhla lavina kritiky na pořadatele.

Navzdory lockdownu se stovky lidí v Anglii koulovaly v parku

Koktejl

Videa si všimla také policie, která dva organizátory dohledala a udělila jim tučné pokuty. „V souvislosti s nelegální akcí policie vypátrala dva pořadatele ve věku 23 a 27 let. Každému z nich byla udělena pokuta ve výši 10 tisíc liber za porušení koronavirových opatření,” informoval policejní velitel Damien Miller, jenž doplnil, že mladší z organizátorů byl pokutován za porušení opatření již v listopadu loňského roku, informoval britský The Telegraph.

„Nemáme sebemenší radost z udělených pokut. Věříme ale, že jejich výše bude mít preventivní význam pro další osoby, které by se mohly jejich činem inspirovat,” konstatoval Miller, jenž akci označil za „do očí bijící porušování opatření”.

„Budeme nadále pokračovat v našem přístupu, kdy se snažíme lidem vysvětlovat důležitost opatření, na druhou stranu ale nebudeme tolerovat jejich porušování, což ohrožuje ostatní občany,” dodal Miller.

Pokuta ve výši 10 tisíc liber je nejvyšší možná, kterou má možnost britská policie udělit osobám, které organizují hromadné akce s účastí nad 30 osob. Ve většině případů, kdy opatření poruší jednotlivci, je běžné, že tamní policie uděluje pokuty ve výši několika stovek liber.

Reklama

Výběr článků

Načítám