Hlavní obsah

Počty nakažených v Polsku letí nahoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

V Polsku padl ve čtvrtek denní rekord v počtu nakažených i úmrtí koronavirem. Za posledních 24 hodin přibylo 15 515 infikovaných a 250 obětí covidu-19, oznámilo ministerstvo zdravotnictví. Hospitalizovaných je 8595 lidí a 713 z nich je na plicní ventilaci.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Zdravotník měří teplotu muži vstupujícímu do nemocnice ve Varšavě

Článek

„Počet nakažených i obětí pandemie ze dne na den stoupl o několik desítek procent, což je způsobeno nedostatečným počtem naočkovaných a systematickým nedodržováním bezpečnostních zásad,” upozornil ve čtvrtek Bartosz Fialek, ředitel Celopolského sdružení lékařů.

Polské firmy chtějí vědět, jestli jsou jejich zaměstnanci očkovaní

Zahraniční

Fialek zároveň uvedl, že mezi obyvateli vládne přesvědčení, že očkování proti koronaviru není až tak důležité, protože obě tyto skupiny lidí jsou posuzovány stejně.

„Při vstupech do restaurací, barů, divadel či kin nikdo v Polsku rozdíl mezi naočkovanými a neočkovanými nedělá,” upozornil Fialek. Přístup tam má každý. Zdravotnictví zatím situaci zvládá, ale při současném tempu nárůstu nových případů nemocnice brzy svou kapacitu vyčerpají a nebudou moci léčit všechny pozitivní.

V Polsku je plně naočkováno 20 milionů lidí z 38 milionů obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám