Hlavní obsah

Počet hospitalizovaných s covidem prudce poklesl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během velikonočních svátků výrazně poklesl počet pacientů hospitalizovaných s covidem-19 v nemocnicích. Od čtvrtka do neděle klesl počet osob vyžadujících nemocniční péči o 1256, jak vyplývá z údajů ministerstva zdravotnictví. Svůj podíl na tom má uvolňování lůžek s kyslíkem a propouštění pacientů v lehkém stavu či těch bezpříznakových.

Článek

S nemocí covid-19 leželo v tuzemských nemocnicích tuto neděli o téměř 1800 lidí méně než před týdnem.

Zatímco v neděli 28. března bylo hospitalizovaných s koronavirem celkem 7577 pacientů, ve čtvrtek 1. dubna jich bylo 7050 (z toho 1525 v těžkém stavu). Tuto neděli jich bylo už jen 5794, z nichž bylo 1335 lidí v těžkém stavu. Jsou to nejnižší počty od 21. února.

Přestaňte škudlit s drahými léky na covid, hospitalizace je dražší, vyzývá Smejkalova skupina

Domácí

Lidé v těžkém stavu a s vysoce intenzivní péčí aktuálně činí 23 procent z celkového počtu hospitalizovaných s covidem.

Od čtvrtka do neděle se navíc z nemocnic propustilo necelých 200 bezpříznakových jedinců, zhruba 450 v lehkém stavu a kolem čtyř stovek pacientů se středním průběhem nemoci.

Ze zhruba 22 700 standardních nemocničních lůžek s kyslíkem je podle nejnovějších dat volných 29 procent. Pro srovnání, poslední březnovou neděli bylo 3387 obsazených lůžek s kyslíkem, minulý týden ve čtvrtek 2950 a teď první dubnovou neděli jen 2632. Kapacita lůžek s plicní ventilací je vytížená ze čtyř pětin.

Drobný nedělní narůst případů nákazy

V neděli v Česku přibylo 1911 potvrzených případů onemocnění covidem, o 169 více než před týdnem. Byl to první mezitýdenní nárůst od 12. března.

ON-LINE: Anglie zavede rychlotesty pro všechny, otevře obchody

Koronavirus

Od začátku epidemie loni v březnu zemřelo v Česku 27 057 lidí s prokázaným onemocněním covid-19. Poslední tisícovka zemřelých přibyla do statistik od soboty 27. března.

Po černém březnu vyhlížíme duben s nadějí

Koronavirus

Hodnota indexu PES, kterým se dříve řídila protiepidemická opatření v Česku, se v pondělí dostala na úroveň 55 bodů, reprodukční číslo je na 0,81.

Pacientů s covidem v nemocnicích je nejméně od února, počet očkovaných je rekordní

Koronavirus

V neděli lékaři v Česku aplikovali 10 208 dávek vakcíny proti covidu, o 700 více než před týdnem. Jak uvádí web ministerstva zdravotnictví, alespoň jednu dávku dostalo 1,23 milionu lidí a z nich 576 tisíc i druhou. Celkem tak bylo pro 1,23 milionu lidí spotřebováno zhruba 1,8 milionu dávek. Pouze první dávku dostalo a na druhou čeká cca 660 tisíc lidí.

Výběr článků

Načítám