Hlavní obsah

Plaga chce přednostní očkování pro učitele v mateřských školách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr školství Robert Plaga (ANO) bude požadovat úpravu strategie, která určuje pravidla očkování proti koronaviru. Ministerstvo zdravotnictví v ní opomenulo pracovníky mateřských a speciálních škol, uvedl Plaga na Twitteru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr školství Robert Plaga

Článek

Možnost očkování pro pedagogické pracovníky byla podle něj s ministerstvem zdravotnictví dohodnuta jako jedna z priorit strategie.

Ministerstvo školství tak bude po ministerstvu zdravotnictví požadovat úpravu vakcinační strategie tak, aby byli upřednostňováni pracovníci právě mateřských a speciálních škol.

První vakcíny jsou už u seniorů

Koronavirus

Očkovací strategii schválila vláda 7. prosince. První verze strategie ale ještě neobsahovala podrobnosti k organizaci očkování. Nynější verze byla dokončena před vánočními svátky. V Česku by podle ní mělo vzniknout 30 center pro očkování proti nemoci covid-19 a zhruba od května mají očkovat i praktičtí lékaři.

Přednostně budou očkováni zdravotníci, hasiči, policisté či vojáci a také lidé z rizikových skupin při nákaze koronavirem jako senioři či chronicky nemocní. Širší veřejnost se bude moci nechat očkovat asi až od března.

Reklama

Výběr článků

Načítám