Hlavní obsah

Oživení ekonomiky po pandemii. Americký Kongres dohodl krizový balík na 900 miliard dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Američtí zákonodárci se po týdnech sporů dohodli na balíku opatření v hodnotě asi 900 miliard dolarů (zhruba 19,3 bilionů korun), která mají oživit ekonomiku postiženou pandemií koronaviru. Hlasovat by se mělo v pondělí.

Foto: Tom Brenner, Reuters

Budava Kapitolu Spojených států, kde sídlí obě komory amerického Kongresu

Článek

„Před několika okamžiky se lídři Senátu i Sněmovny dohodli. Bude to největší záchranný balík pro americký lid,” oznámil v neděli lídr republikánské většiny v Senátu Mitch McConnell. Nicméně dodal, že text se ještě dokončuje.

Přichází naděje, uvedl americký viceprezident a nechal se naočkovat

Koronavirus

Podle lídra demokratů v Senátu Chucka Schumera dohoda „zdaleka není dokonalá”, ale přinese Američanům naléhavou pomoc. Schumer v neděli uvedl, že balík nebude posledním stimulem ekonomice postižené pandemií a že demokraté po nástupu Joea Bidena do úřadu 20. ledna budou prosazovat další balík opatření.

Balík v hodnotě 900 miliard dolarů zahrnuje dodatečné dávky pro nezaměstnané či program podpory malých podnikatelů.

USA schválí použití vakcíny od Moderny

Koronavirus

Obě komory parlamentu také v noci na pondělí schválily několik hodin před vypršením lhůty další, tentokrát jednodenní prodloužení financování vlády. Odvrátily tak vstup federálních úřadů do omezeného rozpočtového režimu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám