Hlavní obsah

Ministerstvo před volbami projedná zpřísnění opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo zdravotnictví v druhé polovině týdne – tedy těsně před volbami – rozhodne, zda kvůli rostoucím počtům nakažených zpřísní některá opatření. S odkazem na hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou o tom informovala Česká televize. Statistiky z minulého týdne podle Svrčinové zkreslil úterní státní svátek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Vyhodnotíme čísla a rozhodneme se, co dál. Plošná opatření ale nebudou typu uzavírání provozoven, budou to režimová opatření,“ řekla Svrčinová.

Už začátkem září hygienička nastínila, že by se mohly zpřístupnit restaurace jen lidem s rezervací. Vrátit by se mohla výdejní okénka v modelu „click and collect“, tedy klikni a vyzvedni, nebo omezení účastníků na hromadných akcích.

Češi mohou do Chorvatska celý rok od poslední dávky vakcíny

Evropa

Více zasažené oblasti v krajích podle Svrčinové řeší příslušné hygienické stanice. Laboratoře potvrdily za sobotu 550 nově pozitivních, nejvíce o víkendu od poloviny května. V neděli přibylo 314 případů, o 65 víc než předchozí neděli.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hlavní hygienička ČR Pavla Svrčinová

Nejvíce se nákaza šíří v Praze, Moravskoslezském a Jihočeském kraji. K nejvíce zasaženým regionům patří Českobudějovicko, kde za poslední týden přibylo přes 86 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Následuje Opavsko nebo Mostecko.

Počty hospitalizovaných s covidem klesly na nedělních 204 nakažených, z toho 28 ve vážném stavu.

Anketa

Dodržujete platná opatření proti šíření koronaviru?
Ano
31,1 %
Víceméně ano
32,7 %
Ne
36,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13617 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám