Hlavní obsah

Madrid vyšle o Dušičkách nad velké hřbitovy špehovací drony

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Madridská radnice ve čtvrtek potvrdila, že nad dva největší městské hřbitovy vyšle o svátku Všech svatých drony, aby zajistila, že obyvatelé budou respektovat opatření, která zabrání šíření koronaviru.

Foto: Profimedia.cz

Hřbitov La Almudena v Madridu

Článek

Obyvatelé budou moci navštívit hřbitovy ve skupinách až šesti osob, s náležitou vzdáleností. Na dodržování opatření dohlédne o Dušičkách denně 300 městských strážníků.

Na dvou největších hřbitovech ve městě budou policistům pomáhat drony. Je to hřbitov La Almudena, kde jsou pohřbeni slavní Španělé jako tanečnice flamenka Lola Floresová či neurolog Santiago Ramón, nositel Nobelovy ceny. Druhý hřbitov se nachází ve čtvrti Carabanchel.

Hřbitovy jsou otevřené, nechoďte ale přímo na Dušičky, žádají správci

Domácí

„Nemůžeme připustit, aby se v těchto dnech na hřbitovech nebo před nimi tvořily řady,“ řekl madridský starosta José Luis Martínez-Almeida.

Při březnové uzávěře policie připevnila reproduktory ke dronům, aby nařídila lidem v parcích a dalších veřejných místech, aby šli domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám