Hlavní obsah

Maďarsko začalo očkovat občany v sousedních zemích

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Od pátku začalo Maďarsko s očkováním občanů příhraničních oblastí sousedních zemí proti covid-19. Informovala o tom agentura MTI.

Foto: Profimedia.cz

Očkování v Maďarsku

Článek

K očkování se nevyžaduje maďarské občanství. „Registrace proběhne v místě očkování a nebude možné zvolit druh vakcíny,“ uvedla agentura.

Ze slovenských regionů mohou tuto nabídku využít obyvatelé Bratislavského, Trnavského, Nitranského, Banskobystrického a Košického kraje. Nabídka se týká rovněž obyvatel příhraničních oblastí Ukrajiny, Rumunska, Srbska, Chorvatska, Slovinska a Rakouska.

Desetimilionové Maďarsko v pátek oznámilo, že první dávku vakcíny dostalo už přes 5,5 milionu lidí. Druhou dávku dostalo 4, 9 milionu osob. Maďarský ministr vnitra Sándor Pintér uvedl, že od soboty 3. července proto dochází v zemi k dalšímu zvolnění opatření. Rouška už nebude povinná v obchodech a v prostředcích hromadné dopravy. Nadále bude povinná jen v nemocnicích a v domovech sociálních služeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám