Hlavní obsah

Lidé očkovaní proti covidu se v Dubaji mohou najíst levněji

Tři dubajské restaurace nabízejí menu se slevou lidem, kteří prokážou, že se nechali naočkovat proti covidu-19. Podniky to oznámily na sociálních sítích. Zhruba desetimilionové Spojené arabské emiráty jsou co do rychlosti očkování na světě druhé hned za Izraelem, v posledních dnech tam ale vakcinace kvůli zpožďování dodávek zpomaluje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kampaň s heslem „Spread love, not Rona“ (Šiřte lásku, ne koronavirus) probíhá v rámci dubajské společnosti Gates Hospitality Group. Obyvatelům města nabízejí tři restaurace slevu 10 procent, pokud už jim byla podána první dávka vakcíny, 20 procent je to v případě, že už byli očkováni i podruhé. Po návštěvnících podniky vyžadují potvrzení k vakcinaci, uvádí server Independent.

Emirát Dubaj se snaží s pandemií bojovat, aniž by se musel zcela uzavřít před světem. Cizinci jsou nadále vítáni, ačkoli jejich návštěvě předchází několik testů, mimo jiné musejí jeden podstoupit po příletu přímo na letišti. Opatření se minulý týden i tak zpřísňovala, zrušena byla třeba živá zábava v hotelech či restauracích. Úřady také požadují přísnější dodržování odstupů.

Přes 270 tisíc nakažených

V SAE se koronavirem od začátku epidemie nakazilo téměř 278 tisíc lidí a přes 790 lidí tam s covidem-19 zemřelo. V Dubaji už ale restaurace, hotely i obchody mohou fungovat.

V SAE se očkuje vakcínou firem Pfizer/BioNTech od poloviny prosince. Dostalo ji už téměř 23 procent obyvatel, Izraeli se podařilo naočkovat 38 procent lidí.

Vakcína jako klíč k cestování. Očkovaní turisté se mnohde vyhnou karanténě

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám