Hlavní obsah

Lékaři ve Wu-chanu císařským řezem uspíšili porod ženy s podezřením na koronavirus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wu-chan

Lékaři v čínském Wu-chanu, městě, kde se nachází epicentrum nákazy nebezpečným koronavirem, uspíšili porod ženě, která onemocněla plicní chorobou, uvedla státní televize CCTV. Žena byla v 37. týdnu těhotenství a její zdravotní stav se rychle zhoršoval, těhotenství situaci ještě více komplikovalo. Lékaři se proto rozhodli pro císařský řez. Nepotvrdilo se však, že by se žena nakazila koronavirem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lékaři ve Wu-chanu přivedli na svět císařským řezem dítě nemocné matkyVideo: Reuters

 
Článek

Zákrok byl pro zdravotníky nebezpečný, žena měla horečku a bez ustání kašlala. Porod provedl zástupce ředitele porodnického oddělení nemocnice Čao Jin.

Při hodinové operaci měl na sobě dva ochranné obleky, zakrytý měl i obličej a na očích ochranné brýle. „Skoro jsem neviděl a neslyšel. Byl jsem zbrocený potem,“ řekl Čao.

ON-LINE: Vývoj kolem koronaviru

Koronavirus

U sedmadvacetileté matky Siao Jen se objevilo podezření na koronavirus tento měsíc. Že je opravdu nakažená, se ale podle televize neprokázalo.

Jejího novorozeného syna, který váží 3,1 kilogramu, poslali rychle domů, aby nebyl v nemocnici vystaven nákaze. „Přeji si pouze to, aby byl zdravý,“ řekla žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám