Hlavní obsah

Kvůli 40 lidem v Číně zavřeli pětimilionové město

Lang-fang

Město Lang-fang v čínské provincii Che-pej, kde žije téměř pět milionů lidí, se ocitlo v totální uzávěře, píše agentura Reuters. Z provincie, která je blízko Pekingu, jsou hlášeny čtyři desítky nakažených. V hlavním městě byl hlášen jeden případ lokální nákazy a další v provincii Chej-lung-ťiang. Čínské úřady za pondělí ohlásily celkem 55 nakažených koronavirem.

Foto: Profimedia.cz

Provincie Che-pej je odříznuta od zbytku Číny. Ilustrační foto

Článek

Čína odřízla provincii Che-pej od zbytku území už minulý týden kvůli několika desítkám infikovaných. Město Lang-fang má zůstat uzavřeno sedm dní a začne tam intenzivní testování.

Čína ještě nepovolila vstup do země týmu WHO, který má vyšetřit původ koronaviru

Koronavirus

Dva okresy v těsné blízkosti Pekingu – Kuan a San-che – vyhlásily karanténu. V provincii Che-pej je nejvíc případů koronaviru v jejím středisku Š'-ťia-čuangu. Stále jsou kontrolovány některé dálniční úseky a automobily s poznávací značkou tohoto města nemají povolen průjezd.

Čína kompletně odřízla 11milionovou metropoli

Svět

Ve Wu-chanu, kde se první případy koronavirové nákazy objevily koncem roku 2019, nyní pátrají po kontaktech dvou nakažených lidí z provincie Che-pej, kteří toto město navštívili.

Čína registruje i asymptomatické případy, jejichž počet vzrostl z pondělních 76 na dnešních 81. Celkově Čína od začátku epidemie registruje 87 591 nákaz a 4634 úmrtí.

Covid udělal z desítek lékařů a vědců miliardáře

Koronavirus

Přísná opatření se v zemi vydávají i kvůli blížícím se oslavám lunárního Nového roku, který připadá na 12. únor a při nichž Číňané hodně cestují.

Reklama

Výběr článků

Načítám