Hlavní obsah

Tisková konference vlády ke zpřísnění opatření

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) ve středu rozhodne o tom, odkdy přejde Česká republika v rámci protiepidemického systému (PES) do nejhoršího, pátého stupně. Brífink po jednání je naplánovaný na 10. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

TK po mimořádném jednání vlády Video: ČTK

 
Článek

V pátém stupni se znovu uzavřou všechny služby a také většina obchodů. Předpokládá se, že nově by zboží, které nepatří mezi základní potřeby, nemohly prodávat ani hypermarkety. Zpřísní se také zákaz nočního vycházení, nově bude platit již od 21. hodiny.

Blatný: Tvrdší opatření přijdou, možná ale až 27. prosince

Koronavirus

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) zmínil tento týden dva termíny, odkdy by mohlo Česko přejít do nejhoršího stupně PES. Jeden z nich je 25. prosince, druhý o dva dny později.

Situace v České republice se již několik dní zhoršuje. Ve většině krajů odpovídají covidové statistiky právě pátému stupni, ve čtvrtém je pouze Praha.

Nouzový stav se prodlouží o další měsíc

Koronavirus

Ještě před brífinkem pak premiér Andrej Babiš (ANO) uvedl, že vláda potvrdila prodloužení nouzového stavu o 30 dnů, což v úterý Sněmovna schválila. Platit tak bude do 22. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám