Hlavní obsah

Jste očkovaní? Tak vás nechceme, vzkazuje učitelům floridská škola

– Miami

Naočkovaní učitelé by se stali pro žáky zdravotním rizikem. Tak vysvětluje Leila Centnerová, zakladatelka floridské Centner Academy a sama antivakcinační aktivistka, proč nechce přijmout učitele, kteří už jsou naočkovaní proti koronaviru. Ti, které zaměstnává a vakcinaci už podstoupili, se mají přestat stýkat s dětmi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nedávno jsem objevila zprávy, že naočkovaní lidé negativně ovlivňují nenaočkované. Existují dokonce případy tří žen, které po čase stráveném s naočkovanou osobou měly menstruační potíže,“ odkázala se Centnerová na vědecky nepodložená tvrzení.

Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) tyto případy označilo za nesmyslné.

Centnerová zaměstnancům školy oznámila, že rozhodnutí provedla s „těžkým srdcem“. Učitelé, kteří se již naočkovali, mají do školy nadále docházet. Nesmí se ale stýkat s žáky. Ostatní učitelé mají počkat alespoň do konce roku, i těm ale doporučila, aby na očkování vůbec nechodili.

Spojené státy začaly očkovat všechny dospělé

Koronavirus

Centnerová založila školu společně se svým manželem v roce 2019. Webová stránka propaguje „zdravotní svobodu“ v otázce vakcín a nabízí rodičům možnost vyhnout se očkování, které je jinak u žáků na Floridě povinné. Zakladatelé začátkem dubna kritizovali opatření CDC proti šíření koronaviru.

„Nebudeme dodržovat žádná ze zavedených pravidel. Nenutila jsem žáky, aby nosili roušky,“ uvedla Centnerová.

Na školu dochází celkem 300 dětí od předškoláků až po osmý ročník základní školy. Za každého žáka platí rodiče 30 tisíc dolarů ročně (zhruba 640 tisíc korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám