Hlavní obsah

Izrael se snaží speciálními zónami nastartovat zdecimovanou turistiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Zavedením speciálních turistických zón se pokouší izraelská vláda nastartovat turistiku, jedno z nejdůležitějších hospodářských odvětví země. Izrael je od 18. září podruhé v tomto roce v přísném lockdownu, který tvrdě dopadá na ekonomiku země, píše agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Mrtvé moře. Ilustrační foto.

Článek

Izraelská vláda chce v zemi zřídit speciální turistické zóny, kam by spadalo například letovisko Eilat u Rudého moře nebo oblasti u Mrtvého moře, píše DPA. Příslušný návrh zákona už izraelský parlament schválil ve středu večer. V ostatních regionech země zůstanou prozatím hotely a restaurace zavřené.

Kdyby se stýkali jen vrstevníci, zachránilo by to 92 procent obětí covidu, tvrdí izraelští vědci

Koronavirus

Do speciálních zón, v nichž budou otevřeny hotely a restaurace, by mohli turisté vstoupit pouze s negativním testem na koronavirus, který nebude starší 72 hodin. Po příjezdu podstoupí rychlý test. Výsledky obou testů budou muset předložit při ubytování. Izraelské ministerstvo zdravotnictví předpokládá, že logistika pro testování bude připravena ve druhé polovině příštího týdne.

Izraelská nemocnice objednala navzdory obavám ruskou vakcínu proti covidu-19

Koronavirus

Zatím by se opatření mělo týkat domácího cestovního ruchu, nikoli zahraničních turistů. Vstup do země je nyní možný pouze ve výjimečných případech.

Po skončení prázdnin začaly v Izraeli přibývat tisíce nakažených. Tamější vláda podruhé zavedla celostátní lockdown, který začal 18. září. Opaření zabrala, protože z denních přírůstků více než 9000 nakažených jich koncem října bylo několik set. V polovině října kabinet oznámil, že se přísná opatření začínají rozvolňovat, ale že bude postupovat opatrně, aby se zabránilo opětovnému nárůstu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám