Hlavní obsah

Itálie schválila povinné očkování pro lidi od 50 let

– Řím

Italská vláda ve středu na svém zasedání schválila povinné očkování proti nemoci covid-19 pro lidi starší 50 let, a to nejen pro Italy, ale i rezidenty. Už od 15. února bude pro lidi v tomto věku platit povinnost prokázat se v práci takzvaným superzeleným pasem, který potvrzuje buď očkování, nebo nedávné prodělání covidu-19. Podle agentury AFP je z 59 milionů obyvatel Itálie 28 milionů starších 50 let.

Foto: Remo Casilli, Reuters

Italský premiér Mario Draghi

Článek

V Itálii se druhý den v řadě potvrdilo nejvíce nákaz koronavirem od počátku pandemie covidu-19. Ministerstvo zdravotnictví oznámilo ve středu 189 109 nových případů, o den dříve to bylo 170 844 nákaz virem SARS-CoV-2.

Se zhoršující se epidemickou situací proto italská vláda zpřísňuje od 10. ledna další opatření. Rozšiřuje se okruh aktivit, pro které bude nutné předložit takzvaný superzelený pas. Ten potvrzuje očkovaní či nedávné prodělání covidu-19 a nyní je potřeba například pro vstup do vnitřních prostor restaurací, kin či divadel.

Ve veřejné dopravě či na pracovišti stačí negativní test na koronavirus. Nově bude superzelený pas nutný pro cesty veřejnou dopravou, ubytování v hotelech, vstupy do bazénů, používání lyžařských vleků i pro posezení na zahrádkách restaurací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám