Hlavní obsah

Havlíček: Když budou covidová opatření zásadní, budou kompenzace potřeba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vicepremiér končící vlády Karel Havlíček (ANO) k připravovaným covidovým opatřením uvedl, že pokud by měla být zásadní, budou nutné kompenzace. Od 29. listopadu totiž kabinet plánuje změny v koronavirových pravidlech, dotknou se hlavně neočkovaných, kteří by nově nemohli chodit například do restaurací.

Foto: Milan Malíček, Právo

Karel Havlíček

Článek

„Nechci předjímat, jaká režimová opatření budou zavedena, ale pokud by zásadně omezila podnikání, pak jsou kompenzace nutné,“ napsal Novinkám Havlíček.

„Nenechali jsme firmy padnout v minulých vlnách covidu a nesmí se tak stát ani v budoucnu,“ doplnil.

Na vyřazení neočkovaných ze společenského života najede Česko za dva týdny

Domácí

Premiér Andrej Babiš (ANO) totiž ve čtvrtek naznačil, že vláda zavede od 29. listopadu nová opatření. Ta by se měla dotknout hlavně neočkovaných lidí.

Detaily kabinet upřesní až po jednání s experty budoucí vládní koalice tvořené SPOLU a PirSTAN.

Podle informací Novinek je ve hře, že by neočkovaným nestačil ke vstupu do restaurace, na stadion či na kulturní akci žádný test. Výjimku by měly mít ubytovací služby, kde by měla být možnost prokázat bezinfekčnost testem zachována.

ON-LINE: Přibylo 10 395 nově nakažených

Koronavirus

Epidemie v České republice se opět zhoršuje. Počty nově nakažených skáčou po tisících, roste i počet hospitalizovaných.

Například za čtvrtek bylo potvrzeno 10 395 nových případů, tedy téměř o dva tisíce více než za minulý čtvrtek. Počet případů na 100 tisíc lidí za týden stoupl na 614.

Reklama

Výběr článků

Načítám