Hlavní obsah

Británie má před plánovaným rušením opatření skoro 30 tisíc nakažených za den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Británie oznámila nejvíce denních nákaz od ledna, přibylo 28 773 případů. Rostou také počty hospitalizovaných a mrtvých, zůstávají ale hluboko pod maximy. Pokud v tomto týdnu nedojde k dramatickému zhoršení pandemické situace, zruší londýnská vláda většinu zbývajících restrikcí.

Článek

Pondělní den byl co do počtu nakažených nejhorší od 29. ledna, kdy úřady evidovaly 29 079 pozitivně testovaných lidí.

Kumulativní počet nakažených za posledních sedm dnů vzrostl oproti předchozímu týdnu o 49 procent.

Přibylo také lidí, kteří v souvislosti s covidem-19 zemřeli. Podle nových dat jich bylo 37, což je nejvíce od 23. dubna. Tato čísla se ale zatím ani zdaleka neblíží lednovým údajům, kdy při vrcholu křivky mortality zemřelo na území Spojeného království 1359 nakažených.

V USA v červnu zemřelo přes 10 tisíc lidí nakažených covidem, z toho 99 procent neočkovaných

Koronavirus

Téměř všechny případy jsou mutace delta

Od konce června jsou v zemi přírůstky vždy vyšší než 20 000 a podle vládních expertů stojí téměř za všemi infekcemi nakažlivější varianta koronaviru zvaná delta. Přírůstek nad 30 000 Británie naposledy zaznamenala 23. ledna, dosavadním maximem je 81 513 infekcí ohlášených 29. prosince.

Očkování funguje. Země drží počet zemřelých na uzdě, i když nákaza stoupá a mají rozvolněno

Koronavirus

Britský premiér Boris Johnson v pondělí oznámil, že pokud nedojde k nějakému dramatickému zhoršení pandemické situace, bude v Anglii od 19. července zrušena většina zbývajících restrikcí. Definitivně se má rozhodnout 12. července.

Původně měl „Den Svobody”, jak média konci omezení začala říkat, nastat už 21. června. Kvůli rychlému šíření varianty delta ale vláda tento termín posunula na 19. červenec s tím, že chce mezitím proočkovat co největší počet lidí.

Konec roušek a návrat zaplněných stadionů. Anglie oznámila „Den svobody”

Koronavirus

První dávkou je k 5. červenci v Anglii naočkováno 38 milionu lidí, což představuje asi 68 procent tamních obyvatel. Plně ochráněno je pak 28,3 milionu Angličanů, tedy něco málo přes 50 procent.

Procenta proočkovanosti jsou pro celé Spojené království zhruba stejná.

Reklama

Výběr článků

Načítám