Hlavní obsah

Tisková konference ministra Hamáčka po jednání krizového štábu

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se na středeční tiskové konferenci po jednání Ústředního krizového štábu vyjádří k aktuální epidemiologické situaci. Brífink po jednání je naplánovaný na 11:30, Novinky ho budou vysílat živě.

TK po jednání krizového štábu 13.1Video: ČTK

 
Článek

Podle čísel za středu to vypadá, že epidemie v Česku zpomaluje. Kleslo totiž rizikové skóre protiepidemického systému (PES) na nejnižší úroveň od začátku roku, odpovídá hodnotě 81.

Během úterý přibylo 10 725 potvrzených případů nákazy koronavirem, což je o 6658 méně než před týdnem. Celkem se v zemi nakazilo už 855 600 lidí, 13 656 z nich zemřelo.

Hamáček navrhuje k očkování využít volební místnosti. Nepravděpodobné, míní Blatný

Koronavirus

Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) budou právě čísla z první poloviny tohoto týdne klíčová k tomu, aby vláda rozhodla o možném zpřísnění.

„Během první poloviny tohoto týdne budeme vědět, jak se situace vyvíjí. Podle toho budeme jednat. Vyloučit ale (zpřísnění) určitě nelze,“ sdělil v pondělí po jednání vlády.

Reklama

Výběr článků

Načítám