Hlavní obsah

Blatný: Funkce ministra je dočasná, nejsem zvyklý se vzdávat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) v pondělí ke svému setrvání ve funkci řekl, že pozice ministra je vždy dočasná. Uvedl, že se ale funkci snaží vykonávat odborně a apoliticky a není zvyklý se vzdávat. V neděli v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi zaznělo, že Blatný má do 14 dnů z funkce odejít.

Foto: ČTK

Jan Blatný

Článek

„Funkce ministra je vždy dočasná, je na omezenou dobu,“ uvedl Blatný po pondělním jednání vlády.

Konec ministra Blatného? Babiš odmítá spekulace o jeho odchodu komentovat

Koronavirus

Dodal, že v současné době při epidemii koronaviru, kdy on a jeho úřad musí nalézat kompromisy mezi naprosto opačnými požadavky z různých stran, se nelze obdobným spekulacím divit.

Při epidemii je podle něj pak nutné ji vykonávat odborně a apoliticky. „Já se o to snažil od počátku, takto jsem to konzultoval od začátku s panem premiérem. Myslím, že se na tom nic nezměnilo, a hodlám v tom pokračovat dál,“ řekl s tím, že není zvyklý se vzdávat.

Babiš: Blatného se odvolat nechystám

Domácí

Nahradit by ho mohl podle informací ČT premiér Andrej Babiš (ANO) s tím, že by se ministrem stal opět Roman Prymula.

Tyto informace ale vzápětí oba odmítli. Ani prezident Miloš Zeman nemá o záležitosti informace. V nedělním rozhovoru ale na rozhlasové stanici Frekvence 1 zároveň řekl, že by uvítal, kdyby Prymula ministrem zůstal.

Zeman by Prymulu rád viděl v ministerském křesle

Domácí

Prymula byl ministrem na podzim zhruba měsíc. Odejít musel poté, co v deníku Blesk vyšla jeho fotografie, jak vychází z restaurace na Vyšehradě, která měla být tou dobou kvůli vládním protiepidemickým opatřením zavřená. Blatný ho nahradil na konci října.

Reklama

Výběr článků

Načítám