Hlavní obsah

Babiš: Blatného se odvolat nechystám

Právo, tin
Praha

Premiér Andrej Babiš (ANO) pro Právo v neděli popřel spekulace ČT, že by do dvou týdnů dnů měl po čtvrtroce z funkce odejít ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Foto: Yves Herman, Reuters

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Kritizuji ho za jeho výroky o nákladech na testování, když řekl nesmyslnou částku, že stálo už 25 miliard korun, nebo za tvrzení jeho resortu, že je zastaveno očkování, ale proč bych ho měl odvolávat? Je to lež,“ řekl Právu Babiš.

Konec ministra Blatného? Babiš odmítá spekulace o jeho odchodu komentovat

Koronavirus

Spekulovalo se, že ministerstvo by měl opět řídit Roman Prymula. Ten byl náměstkem i ministrem. Skončil poté, co se provalila jeho tajemná schůzka v restauraci na Vyšehradě, která měla být v tu dobu kvůli vládním opatřením uzavřena. Po Prymulovi nastoupil do čela ministerstva právě Blatný a Prymula zakotvil u Babiše jako poradce.

Babiš vyhodil Prymulu z vlády a omluvil se za něj

Domácí

Prezident Miloš Zeman v neděli na Frekvenci 1 řekl, že Prymulu, kterého vyznamenal 28. října Řádem Bílého lva, by do funkce jmenoval znovu. „Uvítal bych, kdyby zůstal pan Prymula, a to z toho důvodu, že pan Blatný je odborník na dětskou hemofilii, což je od pandemie daleko. Plně ale respektuji názor premiéra, že si může vybrat své ministry. Jestliže to premiér dementoval, beru jeho dementi vážně,“ dodal prezident.

Zeman by Prymulu rád viděl v ministerském křesle

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám