Hlavní obsah

Autoškoly mohou fungovat i po zpřísnění opatření

Novinky, Klára Beranová

Autoškoly mohou i po pátečním posunu opatření do čtvrtého stupně protiepidemického systému prakticky i teoreticky vyučovat a pořádat zkoušky. Po čtvrtečním jednání vlády to sdělil vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Kabinet kvůli tomu mírně upravil příslušné usnesení.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva ministr zdravotnictví Jan Blatný a ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček

Článek

„Autoškoly pojedou ve stejném režimu jako doposud, pátkem se pro ně tedy nebude nic měnit. Jedná se zcela zjevně o službu,” uvedl Havlíček.

Znamená to podle něj, že mohou pořádat testy, praktické jízdy i výuku. „Možné to bude za předpokladu naplnění limitu počtu osob, což platí pro všechny ostatní akce tohoto charakteru,” řekl.

Na Vánoce budou povolené půlnoční mše i nákupy, silvestrovská noc se zákazem vycházení

Domácí

Ve čtvrtém stupni protiepidemického systému PES, jenž bude platit od pátku, platí zákaz shromažďování více než 6 lidí ve vnitřních i venkovních prostorech. V obchodech a službách platí pravidlo jednoho člověka na 15 metrů čtverečních.

Autoškoly musely zastavit provoz kvůli vládním koronavirovým opatřením i na jaře, na podzim byla jejich činnost omezena od 22. října. Zkoušky umožnil kabinet konat od 23. listopadu, praktickou výuku pak později obnovil přesun do třetího stupně protiepidemického systému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám