Hlavní obsah

Zkroťte své účty za energie

Novinky, Bohemiaenergy.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je konečně tady, ale vy se možná obáváte, jak vám ta letošní topná sezóna zamávala s rodinným rozpočtem. Není čas s tím konečně něco udělat? Pokud se budete řídit jednoduchými radami, možná vás už příště účet za elektřinu či plyn nepřekvapí.

Foto: Bohemiaenergy.cz

LED žárovky snižují spotřebu elektrické energie až o 85 procent oproti těm klasickým

Článek

Posviťte si na žárovky

Pokud stále ještě svítíte klasickými žárovkami, zamyslete se nad tím, jestli není čas na jejich výměnu. „LED žárovky snižují spotřebu elektrické energie až o 85 procent oproti těm klasickým,“ říká Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy.

Foto: Bohemiaenergy.cz

Bohemia Energy

Největší žrouty energií nahraďte energeticky úspornými spotřebiči

Největšími žrouty elektřiny jsou chladnička s mrazničkou, na které díky nepřetržitému celoročnímu provozu připadá až 25 procent z celkové spotřeby. Zároveň se řadí mezi spotřebiče, které jsou v českých domácnostech „služebně nejstarší“. „Pokud se rozhodnete svou deset let starou kombinovanou ledničku nahradit novým úsporným modelem, ideálně A+++, můžete snížit spotřebu elektřiny ve své domácnosti dokonce o více než 15 procent,“ uvádí Libor Holub.

Foto: Bohemiaenergy.cz

Bohemia Energy

Změna dodavatele je zdarma a bez starostí

Zatímco svou banku nebo mobilního operátora měníme dnes celkem běžně, u dodavatele energií často zůstáváme léta. A zbytečně tak platíme za energie více, než je nutné. Bohemia Energy spočítala, že Češi tak celkem ročně přicházejí až o 6,5 miliardy korun. „Změna je přitom velice jednoduchá, například v Bohemia Energy zařídíme vše za vás. A v rodinném rozpočtu můžete ušetřit řádově tisíce korun ročně,“ dodává Libor Holub.

Další rady a doporučení najdete v poradně Bohemia Energy.

Výběr článků

Načítám