Hlavní obsah

Svěřte instalaci fotovoltaiky skutečným odborníkům

Novinky, Innogy

Říká se, že když dva dělají totéž, není to totéž. A může jít o cokoli, namátkou o kulinářství, rekonstrukci bytu či domu nebo klidně o instalaci střešních solárních panelů.

Foto: Innogy

Článek

„Snažíme se poskytovat co nejlepší možná technická řešení, sázíme na osvědčené dodavatele a jsme schopni dostát všem závazkům,“ popisuje Petr Kalčev, produktový manažer fotovoltaiky ve společnosti innogy, na čem firma staví nabídku pro zájemce o výrobu elektřiny ze slunce.

Jaký je tedy v kostce postup ohledně realizace solární elektrárny? Po přípravě návrhu řešení na míru dorazí na obhlídku technik. Ten posoudí, zda je daná nemovitost vhodná pro instalaci a projde se zákazníkem umístění technologií a vedení kabelů. Následně se podepisuje smlouva o dílo a innogy se pouští do vlastní realizace.

Před podpisem smlouvy a vlastní instalací elektrárny v innogy věnují velkou péči technické obhlídce objektu, kde se má fotovoltaika realizovat. „Obhlídky děláme opravdu důkladné a naši zákazníci dostanou přesnou cenovou nabídku. Díky tomu při našich instalacích lidé neplatí žádné vícepráce,“ dodává P. Kalčev.

V praxi to znamená, že v innogy vyřídí veškerou administrativu s distributorem, zpracují projektovou dokumentaci a domluví se na konkrétním termínu instalace. Až je fotovoltaická elektrárna postavená, zajistí revizi a požádají o výměnu elektroměru. Následně dojde k oficiálnímu předání díla, seznámení se s obsluhou a uvedení elektrárny do provozu.

„A nakonec připravíme veškerou dokumentaci a podáme žádost o dotaci z programu Nová zelená úsporám,“ vypočítává P. Kalčev.

Rozhodně stojí za zmínku fakt, že nainstalovaný solární systém innogy vzdáleně kontroluje, aby zákazníkům odpadlo v tomto směru co nejvíce starostí. Informace o své produkci a využití energie najdou ve své aplikaci, ke které mají zajištěný přístup. Díky tomu mohou průběžně sledovat, jak jim fotovoltaika funguje.

Více informací naleznete na webu elektrinazeslunce.cz.

Výběr článků

Načítám