Hlavní obsah

Řidičák či zbrojní průkaz přes internet. Online vzdělávání není jen pro školáky, zájem mají i dospělí

Komerční článekUnicorn Publishing

Během posledních měsíců se v oblasti vzdělávání obrací pozornost především k žákům a studentům, kteří byli takřka ze dne na den nuceni přejít na distanční výuku. Online vzdělávání přitom není pouze pro ně. Naopak je to svět otevřený každému, kdo se v životě chce učit nové věci a efektivně se posouvat dál.

Foto: Unicorn Publishing

Řidičák či zbrojní průkaz přes internet. Online vzdělávání není jen pro školáky, zájem mají i dospělí

Článek

Sebevzdělávání prostřednictvím internetu se začalo rozvíjet dávno před pandemií koronaviru. Vznikaly například různé online kurzy vaření, cvičení či programování. S příchodem pandemie se prakticky veškerá pozornost soustředí na školství, které utrpělo těžkou ránu a velké změny. Je však třeba si uvědomit, že vzdělávat se lze celoživotně a o online kurzy jeví zájem i dospělí.

Nakladatelství Unicorn Publishing (www.unicornpublishing.net), jež se na online vzdělávání zaměřuje, proto kromě celkem 36 kurzů pro žáky základních a středních škol ve spolupráci s odborníky připravilo také obsáhlou nabídku kurzů a online knih pro veřejnost a firmy. „Vytvořili jsme kurzy, díky kterým se lidé snadno, rychle a pohodlně dostanou k informacím, které je zajímají. Naší hlavní motivací je vzdělávat lidi, od dětí až po dospělé a odbornou veřejnost,” říká Marek Beránek, ředitel vysoké školy Unicorn University. Právě nakladatelství Unicorn Publishing, spadající pod vysokou školu, uvedlo na trh celkem 64 dílčích kurzů a online knih, které lze spustit na jakémkoliv mobilním zařízení připojeném k síti. Tedy na počítači, tabletu či mobilním telefonu. Vybrané kurzy jsou k dispozici na webu zdarma, v dalších případech se cena pohybuje od 39 do 299 korun v závislosti na druhu a tématu. A témat je skutečně mnoho.

Foto: Unicorn Publishing

Naučte se na teoretickou zkoušku autoškoly nebo si procvičujte jazyky

Zájemci z řad veřejnosti si mohou vybírat mezi cizími jazyky, zdravým životním stylem, či rozšířením znalostí o nemoci COVID-19. „V loňském roce kurzy využilo téměř pět tisíc lidí, největší zájem byl právě o kurz COVID-19, což vzhledem k celému roku 2020 není překvapivé. Dalším velmi oblíbeným kurzem je tvorba webů,” pokračuje Beránek. Unicorn Publishing se však zaměřilo i na přípravu pro získání řidičského oprávnění, zbrojního průkazu, kapitánských zkoušek pro vodní plavidlo či zkoušek na pilota helikoptéry nebo letounu.

Marek Beránek považuje celoživotní vzdělávání za velmi důležité. „Současné technologie nám umožňují vzdělávat se různými formami. Naše online kurzy a knihy pomáhají takzvanému mikro-vzdělávání. Díky nim si lze zopakovat, či se po malých částech naučit nová témata, což zabere přibližně 5 až 10 minut,” poukazuje na průměrnou délku jedné lekce. „Řada lidí dnes tráví hodně času na sociálních sítích, sledováním videí a podobně. Podle mě by bylo super, kdyby si každý z nás denně vystudoval aspoň jednu lekci.”

Unicorn Publishing nabízí také řadu kurzů pro firmy a možnost vytvoření vzdělávacího obsahu na míru. Sem patří materiály z oblasti GDPR, školení řidičů, BOZP, datové analýzy a podobně. Mají za cíl pomoci podnikům, živnostníkům ale i široké veřejnosti být připraveni na změny.

Výběr článků

Načítám