Hlavní obsah

Ochraňte svou .cz doménu SSL certifikátem a přijměte ji jako dárek

Novinky, Domain Master

Bezpečnost na internetu je žhavým tématem. Denně jsou na internetu podvedeny stovky lidí. Vyhledávače reagují tak, že nezabezpečené weby penalizují ve výsledcích vyhledávání. Máte svou .cz doménu a rádi byste jejím návštěvníkům poskytli vyšší míru zabezpečení nebo o české doméně uvažujete? V tom případě jste na správném místě.

Foto: Domain Master

Ochraňte svou .cz doménu SSL certifikátem

Článek

 Proč zabezpečit svůj web?

Dříve nebo později může být nezabezpečený web terčem útoku, v mnoha případech úspěšného. Obzvlášť v situacích, kdy pracujete s osobními údaji vašich návštěvníků (e-shop, weby s nutností přihlášení apod.), je nutné váš web chránit. Rizikem může být i pouhý kontaktní formulář. Vyhledávače se snaží přispět ke zvýšení bezpečnosti na internetu tím, že do kritérií pro řazení ve výsledcích vyhledávání zahrnuly i zabezpečení webu – weby s „https“ bývají ve výsledcích vyhledávání na vyšších pozicích.

 Kdy si pořídit SSL certifikát?

Čím dříve, tím lépe. U General Registry vám nyní z ceny SSL certifikátu odečteme cenu .cz domény. Pokud si zaregistrujete .cz doménu, můžete na SSL certifikátu ušetřit až 220 Kč (+ DPH). Více informací naleznete ZDE.

 O doménách

V otázce úspěšnosti webové prezentace hraje klíčovou roli volba vhodného doménového jména. Provozování webu na vlastní doméně dává jeho majiteli jistotu, že jej zákazníci najdou vždy na stejné adrese, a to i v případě, že se třeba přestěhuje k jinému poskytovateli hostingu. Totéž platí pro e-mailové adresy. Nejrozšířenější doménou v České republice je národní doména .cz. Výběr domény pro jakýkoli internetový projekt by tedy měl tuto skutečnost respektovat. Pokud si zájemce o doménu .cz neví s výběrem rady, může se obrátit přímo na registrátora domén, nebo využít doporučení a tipy na jeho webových stránkách.

Výběr článků

Načítám