Hlavní obsah

Na dovolené v Postupimi zapomenete na všechny starosti

Novinky, Německá turistická centrála

V Postupimi se prolínají světové dědictví, obohacující znalosti a královská tolerance. Její označení „ostrov velkých myšlenek“ je vhodný nejen z filozofického hlediska, ale také ve vztahu k zeměpisné poloze. Řeka Havola a její jezera ležící kolem Postupimi z ní vytvářejí ostrov. A jak by se dal takový ostrov prozkoumat lépe než z vodní hladiny?

Foto: (c) PMSG SPSG André Stiebitz

Mramorový palác

Článek

Kouzlo řeky Havoly a jejích vln s možností surfování na tzv. „Havelwelle“ můžete vnímat nejlépe, pokud ji necháte plout před sebou. Řeka Havola a její jezera tvoří jedinečnou vodní krajinu. Zároveň se jedná o největší souvislou vnitrozemskou oblast vodního sportu v Evropě. A nemusíte se bát, že byste si z nabídky nevybrali.

Tato oblast nabízí téměř nekonečné možnosti, jak objevit ostrov Postupim i přilehlé okolí. Můžete se rozhodnout pro pár hodin na kánoi, pro plavbu vlastní lodí nebo parníkem na pohodovou okružní vyhlídkovou jízdu k zámkům nebo Havolským jezerům.

Foto: (c)PMSG Nadine Redlich

Vyrazit si můžete i loďce

Řeka Havola se vine kolem města jako modrá stuha a nabízí dostatek prostoru k vychutnání si postupimské letní pohody, kdy se můžete vydat na procházku městem a ochladit se v jednom z Havolských jezer.

Ať už jsou zasazena do malebného prostředí zámeckého parku v Postupimi nebo trochu dále v okolí - řada míst Vás zve ke koupání v příjemně chladivé vodě. Můžete se tak osvěžit během výletu na kole nebo během pěší túry.

Foto: (c) PMSG André Stiebitz

Západ slunce u jezera Tiefer See

Každý, kdo se ponoří do přírodní scenérie Postupimi, pochopí pruské krále, kteří se nechali inspirovat tímto jedinečným místem. Prožili zde své touhy po vzdálených zemích a vytvořili svou Arkádii.

Postupim vás zve k dokonalému odpočinku bez jakýchkoli starostí a s celou řadou kulturních nabídek, kdy můžete objevovat místní umění.

Výběr článků

Načítám