Hlavní obsah

Jak si správně vybrat vitamín D a Omega-3? Poradíme vám

Novinky, NaturaMed

Poslední měsíce všichni mnohem více řešíme své zdraví. Snažíme se najít co nejvíce informací o věcech, které nás opravdu zajímají. Jak ale poznat, které jsou ty správné? Jednoduše hledejte ty nejobjektivnější. Nenechte se ovlivnit a sami se rozhodněte, co je pro vás nejlepší. A my Vám pomůžeme…

Foto: NaturaMed

Jak si správně vybrat vitamín D a Omega-3

Článek

Vitamín D a Omega-3. „Obě zmíněné substance jsou pro náš zdravý život nepostradatelné, protože zasahují do mnoha klíčových biochemických reakcí a procesů v těle a obě si naše tělo nedokáže samo vyrobit, proto je musíme tělu dodávat,“ říká na úvod doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA, KARIM 2. LF UK a FN Motol.

Co znamenají čísla za písmenem D? 

Vitamín D2 je rostlinného původu, který najdeme například v houbách, kvasinkách nebo droždí. Naproti tomu vitamín D3 je původu živočišného, je tedy obsažen v potravinách jako vejce, máslo nebo játra.

Ve zmíněných potravinách je ho ale ve skutečnosti opravdu málo. Nejvíce ho najdeme v mořských rybách.

Jak nejsnáze dopřát tělu vitamín D? 

Vystavit se slunečnímu záření a vitamín D3 se v našem těle začne vytvářet. Stačí 20 minut na slunci a denní dávku vitamínu máme “doma“.

V zimě, kdy ale není slunce vysoko nad obzorem, nemáme šanci tímto způsobem vitamín D získat, a to i kdybychom strávili na slunci celý den.

Co je Omega-3?

Nenasycená mastná kyselina, která snadněji protéká krví a dostává se tak snáze do všech krví zásobených orgánů. Napomáhá tak k udržení normální funkce zraku, mozku a významně se podílí také na zdravé funkci srdce.

Kde najít Omega-3 a vitamín D pohromadě? 

Nejlépe v mořských rybách. Problém ale je, že s jejich konzumací jsme na tom stejně jako s novoročními předsevzetími. Víme, že bychom měli, ale „skutek utek“.

Někdy je důvodem i to, že kdybychom jedli rybu obden, po měsíci bychom ji asi nemohli ani vidět. A to nemluvíme o finanční náročnosti, protože tučné ryby by vyšly měsíčně na tisíce.

Co s tím? 

Spočítali jsme si to a nejlevněji nám vychází kvalitní potravinový doplněk. Na den nás jeho konzumace vyjde na cca 6 Kč.

Jak vybrat ten nejlepší?

Trh jich nabízí hodně. Sledujte ale cenu. Když je něco levné, může to být často na úkor kvality. Nehledejte ani ty předražené. Zlatá střední cesta je asi nejlepší řešení.

Někdy je dobré řídit se zkušeností ostatních a ta říká, že na trhu je v Omega-3 pouze jeden lídr. Na českém trhu působí 15 let a své v Norsku vyrobené produkty Vám dá navíc nejdříve vyzkoušet zdarma. Toho využilo už přes 2 500 000 jejích zákazníků.

Můžete ho získat zdarma i Vy?

Ano. Stačí kliknout zde, vyplnit adresu a produkt z Norska Vám dorazí přímo do schránky. Vy zaplatíte jen 49 korun za poštovné, nečekají Vás žádné závazky.

Výběr článků

Načítám