Hlavní obsah

Hledáme osobnost Moravskoslezského kraje

Novinky, Moravskoslezský kraj

Hejtman kraje Ivo Vondrák vyhlásil už 4. kolo ankety Osobnost Moravskoslezského kraje. Nominace veřejnosti na tento prestižní titul přijímá krajský úřad až do 31. května. Slavnostní vyhlášení výsledků je předběžně plánováno na září 2021, kdy budou také uděleny Ceny hejtmana kraje za společenskou odpovědnost.

Foto: Moravskoslezský kraj

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Článek

„Anketa Osobnost Moravskoslezského kraje má upozornit na výjimečné osobnosti z našeho regionu. Nehledáme celebrity nebo šampiony, ale osobnosti, které jsou třeba méně známé, ale významně se zasadily o rozvoj našeho kraje. Prvním oceněným byl před třemi lety politický vězeň Zdeněk Eliáš, předloni Jiří Michálek, který stál u proměny Dolních Vítkovic. Vloni mi bylo velikou ctí ocenění předat Evě Šeinerové- umělecké vedoucí sborového studia Permoník, kterým prošly stovky dětí,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Kromě ankety Osobnost Moravskoslezského kraje byla vyhlášena i Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost. Ocenění budou udělena ve čtyřech kategoriích dále rozdělených podle velikosti. Do soutěže se až do 31. 5. mohou hlásit podnikatelské subjekty, obce, organizace veřejného sektoru. V minulém roce pak přibyla kategorie pro mikropodniky, živnostníky a spolky.

Foto: Moravskoslezský kraj

Vloni se Osobností kraje stala Eva Šeinerová, zakladatelka studia Permoník

„Téma společenské odpovědnosti získalo v posledním roce mnohem silnější váhu. Náročné období pandemie vyžaduje od nás všech velkou dávku respektu, ochoty a zájmu o své okolí a o aktuální dění. Koronavirus nám hodně vzal, ale také posílil právě společenskou odpovědnost a upozornil na potřebu sounáležitosti a soudržnosti. Lidé se semkli, navzájem se podporovali, mnohé firmy nezištně pomáhaly v boji s koronavirem. Proto možná intenzivněji než kdy dřív, cítím potřebu těmto společensky odpovědných firmám, ale i obcím nebo živnostníkům poděkovat,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák s tím, že Cenu hejtmana kraje za společenskou odpovědnost pořádá Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Radou kvality České republiky.

Přihlášky do soutěže mohou subjekty Krajskému úřadu Moravskoslezského kraje posílat emailem na adresu lada.zemanova@msk.cz nebo datovou schránkou kraje. Do ankety Osobnost Moravskoslezského kraje mohou lidé zasílat nominace pomocí elektronického formuláře.

Výběr článků

Načítám