Hlavní obsah

Hlavní město Praha chystá na 27. a 28. října velkolepý program národních oslav 100 let republiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. října čeká na návštěvníky centra několik hudebních vystoupení. Neděle pak bude patřit vojenské přehlídce, výstavám, koncertům a dalším aktivitám. Po letech oprav se také unikátním videomappingem otevře veřejnosti Národní muzeum. Oslavy zakončí ohňostroj „Společné století“.

Foto: Hlavní město Praha

Společné století v Praze

Článek

Národní oslavy začínají na Hradčanském náměstí v sobotu v 11:00 hodin vojenskou přísahou. Program pokračuje Pochodem pro republiku v čele s T. G. Masarykem. Vyjde z Kampy ve 12:30 hodin a za doprovodu hudby dorazí na Václavské náměstí. Zde ve 13:30 hodin začne vystoupení České obce sokolské, po němž následuje hudební program různých interpretů – jako například Laca Deczi, Michala Hrůzy či kapely Slza. Ve 20:00 hodin se na Václavském náměstí uskuteční unikátní videomapping s názvem „Svědek dějin“. Na Staroměstském náměstí začínají vystoupení už ve 13:00 hodin, a to kapelou Circus Problem.

V neděli se budova Národního muzea otevře pro veřejnost. V Opletalově ulici bude výstava veteránů, na Jungmannově náměstí Art & Food zóna a na Staroměstském náměstí od 14:30 hodin další hudební program. Symbolicky v 19:18 hodin bude odpálen z lodi na Vltavě mezi Čechovým a Štefánikovým mostem slavnostní ohňostroj s názvem „Společné století“. Více informací naleznete na webu https://spolecnestoleti.cz/cs.

Výběr článků

Načítám