Hlavní obsah

Čtyři tajemství Miss, jak udržet pleť i v zimě krásnou a zdravou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní počasí příliš nesvědčí pleti. Chlad obličej poškozuje a pokožce chybí živiny, které je třeba doplňovat. Jak udržet pleť zdravou a krásnou v chladném počasí? Miss Face Czech Republic Nikola Uhlířová prozradila svá tajemství péče o pleť.

Foto: Petr Lukeš, MamiArt

Miss Face Czech Republic Nikola Uhlířová

Článek

1. Pravidelná péče je základ

Základem zimní péče o pleť je pravidelnost. V poslední době mě zaujal styl asijských žen, které denně při péči o pleť použijí až dvanáct různých přírodních přípravků. Mě osobně nejvíce oslovila kompletní mandarinková kúra korejské značky Qyo Qyo. Na ráno mám jeden přípravek, večerní kúra má pak čtyři kroky. Jednou týdně navíc používám pleťovou masku. Proč právě mandarinky? Vitamíny moji pleť rozjasní a svěží ovocná vůně mi dodává příjemný pocit. Navíc Qyo Qyo přidává do svých přípravků extrakty z asijských bylin. Ty chladem podrážděnou pleť hydratují, uklidní a dodají chybějící živiny.

Foto: Petr Lukeš, MamiArt

Miss Face Czech Republic Nikola Uhlířová

 2. Pečujte o své rty

Jemná kůže na rtech trpí v zimě nejvíce. Asi se shodneme, že popraskané rty jsou nejen v chladných dnech jednou z nejméně příjemných věcí. Abych těmto problémům zabránila, používám preventivně žlutou noční masku na rty Petitfée z rakytníku s antioxidačními účinky. Na chladem poškozené rty je pak jako první pomoc dobrá růžová noční maska z kamélie. Petitfée navíc do obou nočních balzámů na rty přidává unikátní výtažek z pěti asijských bylin. Rty díky nim lépe odolávají vnějším vlivům, ale jsou také více vyživené.

Foto: Petr Lukeš, MamiArt

Miss Face Czech Republic Nikola Uhlířová

 3. Konec unaveným očím

V zimě je přes den méně světla, a tak jsou naše oči přirozeně unavenější. Navíc většina z nás má na konci roku nejvíce starostí nejen v práci, ale taky doma. Z toho všeho máme kruhy pod očima. Já na unavené oči používám hydrogelové podoční polštářky. Na rozdíl od pleťové masky se pokládají jen na spodní nebo horní víčka a stojí řádově pár korun. V Petitfée je navíc vyvinuli s unikátním složením asijských přírodních extraktů. Moje oblíbené černé polštářky obsahují například černé perly s minerály, rašelinovou vodou a výtažky z mořských řas. Každý hydrogelový polštářek v sobě má směs minerálů a živin, která očím i v krátkých zimních dnech rychle vrací přirozený vzhled.

Foto: Petr Lukeš, MamiArt

Miss Face Czech Republic Nikola Uhlířová

 4. Uchovat pružnost a mladistvý vzhled

Nejzajímavější novinkou, kterou jsem objevila v Koreji, jsou modelovací pleťové masky Lindsay. Do kelímku s práškem přidáte vodu a rozmíchanou směs můžete nanášet na obličej. Celá řada šesti modelovacích masek Lindsay je navíc zajímavá v tom, že obsahuje směs výtažků rostlin pupečníku a šruchy. Pupečník podporuje tvorbu kolagenu, a tak je pleť pružnější a snáze se hojí ranky způsobené chladným zimním počasím. Šrucha dodává pokožce vitamíny, takže obličej potom vypadá svěže a pevně. A kromě toho mě na Lindsay baví to, že si masku sama namíchám.

Foto: Petr Lukeš, MamiArt

Miss Face Czech Republic Nikola Uhlířová

Výběr článků

Načítám