Hlavní obsah

ČSOB v nové výroční zprávě shrnuje své aktivity společenské odpovědnosti a udržitelnosti

Novinky, ČSOB

Skupina ČSOB dlouhodobě staví na podpoře udržitelnosti, diverzity a vzájemné spolupráci. V šíři a komplexnosti těchto aktivit nemá na českém bankovním trhu sobě rovného. Směr, kterým se banka vydala, se podařilo udržet i přes mimořádně náročné podmínky koronavirové krize v roce 2021.

Foto: ČSOB

Obsah výroční zprávy doplnily vedle autentických fotek zaměstnanců také kresby dětí ze 4. a 6. třídy ZŠ Výmolova

Článek

Důkazem je i úspěch dobročinných aktivit, kterých se loni zúčastnilo téměř 2000 zaměstnanců. Detailně vše shrnuje originálně pojatá výroční zpráva, jejíž hravý a odlehčený koncept rámují dětské kresby.

„Rok 2021 potvrdil, jak důležité je myslet na lidi v našem okolí, spolupracovat, podporovat místní komunity a prospěšné projekty. Pro nás v ČSOB je základem udržitelnost. Naše centrály v Praze a Hradci Králové patří k nejekologičtějším budovám v Evropě. I díky tomu se nám podařilo výrazně snížit naši vlastní uhlíkovou stopu. Oproti roku 2015 byla v loňském roce nižší o 76 %,“ říká Blanka Beranová, manažerka zodpovědná za řízení aktivit souvisejících s udržitelností v rámci skupiny ČSOB.

Pomoc vedená zaměstnanci

Co je ale pro úspěch všech společensky odpovědných aktivit banky klíčové, jsou zaměstnanci banky. Důkazem jejich pozitivního vztahu k filosofii ČSOB je, jak se těchto projektů účastní. „Za každou prospěšnou aktivitou, kterou ČSOB dělá, stojí její zaměstnanci. Jenom v loňském roce se zúčastnilo dobrovolnických aktivit 2000 z nich a za to jim nesmírně děkuji. Výroční zprávu společenské odpovědnosti a udržitelnosti jsme proto připravili právě společně s našimi kolegy. Žádná fotobanka, ani ilustrační fotky,“ popisuje princip výroční zprávy Petr Hutla, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB zodpovědný za Řízení úvěrů a Udržitelnost. „Zapojení zaměstnanců bereme jako velký výraz podpory a ocenění pozornosti, kterou ČSOB projektům věnuje,“ dodává Petr Hutla.

Výroční právu pravidelně oceňuje i odborná veřejnost. Jenom loni získala hned dvě ocenění - 2. místo v PR cenách Lemur a 2. místo Ceny Fóra dárců. Kreativní koncept aktuální zprávy je hravý a autentické fotky zaměstnanců doplňují kresby žáků ze Základní školy Výmolova z Prahy 5. Tu navštěvují žáci s různým stupněm sluchového postižení a narušenou komunikační schopností a banka ji dlouhodobě podporuje.

Foto: ČSOB

Obsah výroční zprávy doplnily vedle autentických fotek zaměstnanců také kresby dětí ze 4. a 6. třídy ZŠ Výmolova

Podpora vzdělané společnosti

Vzdělávání dětí a mladých lidí patří vedle udržitelnosti mezi klíčové oblasti společenské odpovědnosti ČSOB. Pozoruhodný je program Finanční a digitální vzdělávání ČSOB pro školy, v rámci kterého ambasadoři ČSOB odučili od roku 2016 bezmála 5000 hodin na základních a středních školách po celé České republice. Banka také úzce spolupracuje s Policií ČR při vzdělávání žáků a studentů v oblasti kybernetické bezpečnosti. Spolu s Výborem dobré vůle – Nadací Olgy Havlové podpořila 72 talentovaných studentů se zdravotním a sociálním hendikepem poskytnutím stipendia.

Výběr článků

Načítám