Hlavní obsah

Chytří investoři se umí oprostit od emocí

Necháváte peníze na spořicích účtech s nízkým úrokem i v době kolísání trhů? Možná zbytečně přicházíte o zajímavé příležitosti, které vám dokážou nabídnout třeba flexibilní fondy.

ČSOB

Článek

Bojíte se investovat své naspořené peníze, když trhy kolísají? A víte, že i v takových chvílích máte velkou šanci, že vyděláte víc než na spořicích účtech? Třeba prostřednictvím fondů ČSOB Flexibilní portfolio* a ČSOB Flexibilní plán*. Ty využívají počítačem řízený model, který vyhodnocuje vývoj na finančních trzích a podle toho zvolí složku, která je v danou dobu výnosnější. „Konečné rozhodnutí je nicméně na analyticích a portfolio manažerech ČSOB,“ upozorňuje Jan Barta, předseda představenstva ČSOB Asset Management, a vyzdvihuje další přednost zajímavého přístupu u obou fondů: „Výhodou takto nastaveného přístupu je, že dokáže investorům zabránit, aby na základě svých aktuálních emocí učinili nesprávné investiční rozhodnutí.“ Rychlá a pohotová reakce totiž v investicích mnohdy znamená rozdíl mezi ziskem a ztrátou!

Fondy jsou k dostání na všech pobočkách ČSOB, kde zkušení bankéři zváží, které investice jsou pro vás vhodné.

*Jedná se o podfond belgického investičního fondu Optimum Fund.

UPOZORNĚNÍ

Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Návratnost investice není zaručena. Tento materiál má pouze informativní charakter a nejedná se o nabídku ani veřejnou nabídku. Podrobné informace včetně informací o poplatcích a rizicích naleznete v dokumentu Klíčové informace pro investory (v češtině) a v dokumentu Jak se stanovuje produktové skóre (v češtině) a/nebo v prospektu fondu (v češtině, ve slovenštině nebo v angličtině), dostupných na www.csob.cz, popř. si uvedené materiály můžete vyžádat v listinné podobě od svého bankéře.

Výběr článků

Načítám