Hlavní obsah

3 tipy, jak vybrat ten nejlepší telefon pro děti

Novinky, Swappie

Věk, kdy děti začínají používat chytrá zařízení, se stále snižuje. Schopnost využívat celkem přirozeně moderní technologie a pohybovat se díky nim v online prostředí mají dnes již čtyřleté děti, přičemž vlastní telefon dostává čím dál více dětí už s nástupem do školy. Jak tedy vybrat vhodný model, ať už pro předškoláky nebo již školou povinné?

Foto: Swappie

Celosvětově se recykluje jen asi 1 % chytrých telefonů, přičemž až 70 % z nich by se dalo využít znovu.

Článek

1.    Tlačítkový x smartphone

U dětí je potřeba počítat s tím, že mohou mobil ztrácet a zapomínat. I proto se vyplatí investovat do pořízení chytřejšího telefonu, který umožňuje vyhledání zařízení. Rodiče se mohou obávat, že jejich děti budou mít přístup k nevhodnému obsahu nebo budou telefon používat nadměrně, ale tyto problémy lze díky moderním technologiím snadno překonat. Nejjednodušší způsob, jak zabránit nevhodnému používání chytrého telefonu, je stanovit v celé rodině limity, kolik hodin, kdy a k jakému účelu lze telefon používat, což lze na chytrém telefonu bez problémů nastavit. V době, kdy dítě začne samostatně cestovat do školy či za kamarády, se chytré telefony navíc stanou velmi důležitým komunikačním nástrojem.

Foto: Swappie

Výhodou repasovaného iPhonu není jen jeho cena, ale především kvalita zařízení.

2.    Nový x použitý

Dětský telefon zažívá celou řadu dobrodružství. Prvním smartphonem tak nemusí být ten nejnovější a nejdražší model. Leckdy jsou repasované telefony naopak odolnější než ty nové. Například finská firma Swappie prodává renovované a plně funkční použité iPhony, které lze snadno objednat online. Telefony od Swappie lze koupit až o 40 % levněji než nový model a na všechna zařízení se navíc vztahuje 12měsíční záruka. Prochází komplexními opravami a detailními technickými testy a fungují tak jako nové. Zejména starší modely iPhonu jsou navíc pro používání dětmi velmi vhodné. Mají kapesní velikost, jsou odolné a snadno se vejdou do ruky. Operační systém je jednoduchý a dítěti nebude trvat dlouho, než se s ním naučí pracovat. Neopominutelnou výhodou je také nadčasový design, kterými se iPhony vyznačují. A pokud iPhone budete chtít prodat, Swappie ho od vás odkoupí.

Foto: Swappie

Swappie nabízí vrácení zboží zdarma & 12měsíční záruku.

3.    Android x iOS

Ve spotřebitelských testech se často řeší, zda je vhodnější dětem pořídit operační systém iOS nebo Android. Odolnost je přibližně stejná, výkon se liší model od modelu. Baterie iPhonů mají zpravidla delší životnost – baterie slábne pomaleji. Zkušenosti společnosti Swappie ukazují, že vyhledávaným modelem pro děti bývá iPhone 7, který svými vlastnostmi úplně postačuje potřebám mladších školáků. Má dostatečně kvalitní baterii i odolnou konstrukci a vyjde u Swappie na 3 090 Kč. Operační systém iOS navíc nabízí rodičovskou kontrolu přímo v nastavení, kdy všechna nová stažení aplikací a nákupy v telefonu musí schválit rodiče. Rodinné sdílení společnosti Apple zase usnadňuje každodenní rodinný život – můžete sdílet kromě polohy také fotoalba, upomínky v kalendáři a další praktické položky.

Výběr článků

Načítám