Hlavní obsah

Nominujte osobnosti a společensky odpovědné organizace na Ceny hejtmana

Novinky, Moravskoslezský kraj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé mohou do konce února zasílat nominace na Cenu hejtmana za společenskou odpovědnost a anketu Osobnost Moravskoslezského kraje, které vyhlásil hejtman Ivo Vondrák.

Foto: Moravskoslezský kraj

Anketa Osobnost Moravskoslezského kraje upozorňuje na výjimečné osobnosti

Článek

Anketa Osobnost Moravskoslezského kraje upozorňuje na výjimečné osobnosti severní Moravy a Slezska už druhým rokem. Ceny hejtmana za společenskou odpovědnost budou letos předány podesáté.

„Těším se na nominace. Každý z účastníků soutěže přináší do života našeho kraje nový příběh plný lidskosti jako protiklad rezignace nebo planého kritizování. Dokud totiž dokážeme uvažovat o dobrých věcech a přinášet je do života, aby sloužily nejen nám samotným, ale také těm kolem nás, pak jsme na správné cestě a dokážeme se vyrovnat s problémy, které život přináší,“ uvedl hejtman Ivo Vondrák.

Je přesvědčen o tom, že je důležité vyzdvihnou jednotlivce i celé týmy a poděkovat jim za to, že dělají pro kraj, pro občany více, než je jejich povinnost a než jim ukládá zákon. „To je podstata společenské odpovědnosti. Klíčem k úspěchu jsou lidé vzdělaní, pracovití, motivovaní, altruističtí,“ dodal hejtman s tím, že samotná nominace a úspěch v soutěži mohou jejím účastníkům pomoci zviditelnit se v konkurenci a motivovat ostatní.

Soutěž Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost pořádá Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Radou kvality ČR od roku 2009. Je rozdělena do tří kategorií - podnikatelské subjekty, obce, organizace veřejného sektoru. Ty se dále člení podle počtu zaměstnanců nebo působnosti obcí. Hodnotící komise u soutěžících posuzuje řadu sociálních, environmentálních i ekonomických ukazatelů.

Nominujte osobnosti

Hejtman Ivo Vondrák vyhlásil i druhý ročník ankety Osobnost Moravskoslezského kraje. Hlavním cílem je upozornit veřejnost na mimořádné aktivity a činy v Moravskoslezském kraji, které mohou být pro druhé ohromnou inspirací.

„Znáte ve svém okolí někoho, kdo je ve vašich očích hrdina? Nominujte ho. Může to být politik, lékař, umělec nebo třeba ‚jen‘ babička odvedle, mimořádná celou svojí duší a činy,“ vyzval hejtman Ivo Vondrák.

Osobnost Moravskoslezského kraje se bude vybírat ve dvou kolech. V prvním bude osobnost nominovat veřejnost. Lidé budou mít k dispozici anketní lístek, který odešlou elektronicky nebo poštou na moravskoslezský krajský úřad. Nominace budou přijímány do konce února. Z těchto návrhů pak pětičlenná komise v čele s hejtmanem vybere vítěze.

Informace a podmínky přihlášení do soutěží najdete na: www.msk.cz

Výběr článků

Načítám