Hlavní obsah

ESET rozšířil ochranu svých uživatelů proti podvodným e-shopům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezpečnostní společnost ESET oznámila spolupráci s Českou obchodní inspekcí (ČOI). Využitím jejích dat upozorňuje uživatele na potenciálně rizikové webové stránky. Počet lidí, kteří byli v minulosti v Česku přes internet okradeni, se pohybuje okolo čtyř procent.

ESET

Článek

ČOI zaznamenala nárůst e-shopů, které vznikají na exspirovaných českých doménách. Internetové obchody, které nejčastěji nabízí obuv, oblečení či kosmetiku, spojuje nedohledatelný majitel a řada přestupků proti českým právním předpisům.

„V ESETu usilujeme o komplexní ochranu uživatelů. Možnost využít data od ČOI jsme proto uvítali a uživatelé našich produktů jsou při příchodu na tyto stránky upozorněni, že se jedná o nedůvěryhodné weby a měli by proto být ostražití,“ vysvětluje Miroslav Dvořák, technický ředitel české pobočky společnosti ESET.

Nákupy na internetu dlouhodobě rostou, ale spolu s tím se zvyšují i rizika pro nakupující. V prosinci ESET ve spolupráci se společností Seznam.cz realizoval průzkum, ze kterého vyplynul nárůst zákazníků z České republiky, kteří byli při platbě okradeni.

„Čtyři procenta respondentů průzkumu připustila, že byla při platbě přes internet okradena. Oproti loňskému roku je to o jedno procento více. Většinou přišli o částku do 5 000 korun,“ uzavírá Dvořák.

Výběr článků

Načítám